Роль основоположних принципів права у вдосконаленні законодавства України - Червінська, Н.В. (Альманах права, 2012)
Стаття присвячена з’ясуванню ролі основоположних принципів права в законодавстві України, відповідно до правових позицій Конституційного Суду України та Європейського суду з прав людини, формулюванню на цій основі пропозицій щодо вдосконалення законодавства України, а також розроблення рекомендацій, спрямованих на підвищення ефективності правотворчої та правозастосовної діяльності в Україні. Автор приходить до висновку, що саме принципи права мають зумовлювати зміст законодавства, а не навпаки.