Механізм зближення національних правових систем - Ротару, А.В. (Альманах права, 2012)
Механізм зближення національних правових систем розглядається як глобальне явище, і як процес, який надалі постійно прогресуватиме. Виділяється ряд спрямувань процесу посилення взаємодії міжнародної і внутрішньодержавної правових систем. Актуальність даної теми обумовлена участю України у великій кількості міжнародних угод по зближенню права, а також її участю в діяльності як універсальних, так і регіональних механізмів по здійсненню уніфікації і гармонізації.