Сутність принципів юридичної відповідальності - Свиридюк, Н.П. (Альманах права, 2012)
У статті аналізуються наукові підходи щодо розуміння сутності принципів юридичної відповідальності. Наголошується на тому, що принципи юридичної відповідальності являють собою вихідні ідеї та засади, відображають перспективи та тенденції розвитку юридичної відповідальності.