Правосвідомість молоді як системоутворюючий фактор правової демократичної держави - Ткачук, А.С. (Альманах права, 2012)
У статті розглядається поняття та особливі риси правосвідомості молоді як системоутворюючого фактора правової демократичної держави. Охарактеризовано сучасний стан правосвідомості молоді. Проаналізовано деформації, які властиві саме молодому поколінню. Запропоновано деякі заходи щодо оптимізації процесу формування правосвідомості молоді в Україні, зокрема, обґрунтовано доцільність прийняття «Державної програми формування правосвідомості та правової культури молоді».