«Суверенітет» як базова категорія інститутів і принципів конституційного права України - Куян, І.А. (Альманах права, 2012)
Стаття присвячена дослідженню питання про місце і роль категорії «суверенітет» в конституційному праві України. Вказується, що суверенітет як засадничий конституційно-правовий принцип обумовлює всю систему принципів та зміст основних інститутів конституційного права. Визначається базовий характер категорії «суверенітет» для основних інститутів і принципів конституційного права.