Робота Міністерства народного здоров’я та опікування з розвитку медичної освіти в Українській державі у 1918 р. - Лебедєв, Д.В. (Альманах права, 2012)
У статті висвітлюються питання роботи Міністерства народного здоров’я та опікування з розвитку медичної освіти в Українській державі у 1918 році, розкриваються проблеми організації діяльності навчальних закладів медичного профілю, які функціонували в той час, розглядаються питання про удосконалення лікарсько-санітарного законодавства, медичної освіти і прав, що надаються особам після закінчення медичних шкіл, про відкриття вищих навчальних закладів і створення при них медичних факультетів, про прагнення міністерства створити чітку систему підготовки медичних кадрів в Українській державі.