Розв’язання задач прогнозування в системах електроживлення локальних об’єктів з використанням штучних нейронних мереж - Петергеря, Ю.С.; Хижняк, Т.А.; Блінов, І.В.; Чопик, В.В. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2010)
Розглянуто аспекти та способи використання штучних нейронних мереж для розв’язання задач прогнозування в системах електроживлення локальних об’єктів, зокрема метод короткострокового прогнозування оптових ринкових цін на електричну енергію та метод прогнозування рівня електроспоживання локальних об’єктів на основі вейвлет-перетворення.