Пошук спроживачів-регуляторів на основі морфометричного підходу при управлінні добовим навантаженням промислового підприємства - Коменда, Н.В.; Коменда, Т.І.; Демов, О.Д. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2010)
Запропоновано метод пошуку споживачів-регуляторів навантаження промислового підприємства на основі морфометричного підходу та розроблено відповідну комп'ютерну об'єктно-орієнтовану модель. Здійснено оцінку можливості практичного використання запропонованого методу на прикладі групи приймачів електроенергії.