Електроживлення асинхронних двигунів системи водопостачання з артезіанської свердловини - Кирик, В.В.; Харченко, Т.М. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2010)
Розглянуто питання моделювання та створення системи автоматизації насосних агрегатів артезіанського водопостачання. Досліджено плавний пуск і зупинку асинхронних двигунів насосів. Розроблено алгоритм та блок-схему системи електроживлення двигунів з використанням прикладних пакетів Simulink та Mitsubishi Alpha Controller-R.