Визначальна роль народного суверенітету для конституційного принципу народовладдя - Щербанюк, О.В. (Альманах права, 2012)
У статті досліджуються актуальні проблеми народовладдя в Україні. Проаналізовано поняття народного суверенітету як принципу конституціоналізму, його політичні та правові характеристики. З’ясовано, що конституційний принцип народного суверенітету не зводиться тільки до теоретичної конструкції, яка розкриває природу влади, а має конкретні прояви в правозастосовній практиці, в тому числі в реалізації суверенних прав держави. Досліджено широке трактування народного суверенітету. Виявлено, що в науці конституційного права останніми роками з’явився підхід, відповідно до якого народний суверенітет та на родовладдя розглядаються як конституційні цінності та правові пріоритети сучасної України.