Правовий нігілізм в Україні: випадковість чи закономірність? - Дьоміна, К.А. (Альманах права, 2012)
Досліджено правовий нігілізм як специфічний феномен, який впливає на процес формування правової держави, а також наслідки правового нігілізму для всіх верств сучасного українського суспільства. Розглянуто його історичні витоки, які впливали на процес формування світогляду та правової культури. На основі аналізу цього явища зроблені висновки щодо шляхів подолання правового нігілізму в Україні. Особливу увагу приділено прогалинам у законодавстві. Розглянуто поняття «нігілізм» із психологічної точки зору.