Роль місцевих бюджетів у становленні фінансової основи місцевого самоврядування - Матущак, М.Р. (Альманах права, 2012)
Проводиться наукове дослідження інституту місцевих бюджетів як основної ланки формування фінансування місцевого самоврядування. Аналізується чинне законодавство. Визначаються особливості формування доходів місцевих бюджетів, які полягають у розмежуванні кола повноважень між центральними та місцевими органами влади. Також, розкривається зростання наукового інтересу до бюджетних відносин, що зумовлюється теоретичними та практичними потребами розвитку місцевого самоврядування та муніципального права України.