Теоретико-правові засади правового регулювання повної матеріальної відповідальності працівника - Поп, С.Й. (Альманах права, 2012)
У статті автор висвітлює проблеми правового регулювання повної матеріальної відповідальності працівника за законодавством України. Детально досліджено договір про матеріальну відповідальність як одну із основних підстав повної матеріальної відповідальності працівника. Автором висуваються пропозиції щодо необхідності введення нового інституту презумпції невинуватості, а також закріплення додаткової підстави для розірвання трудового договору.