Принципи та деякі аспекти захисту авторського права в України на сучасному етапі - Сурмак, В.В. (Альманах права, 2012)
Досліджено особливості захисту авторського права, які містять правовий захист та правову відповідальність за порушення цих прав. Зазначені проблеми інтелектуальної власності сучасності та шляхи їх подолання. Права авторів та аксіома авторського права. У роботі визначені шляхи вдосконалення системи захисту авторського права.