Електромагнітні та теплові процеси в кінцевих клинах ротора турбогенератора в асинхронних режимах роботи - Васьковський, Ю.М.; Титко, О.І.; Турчин, О.І.; Цивінський, С.С. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2011)
Розроблено математичну модель електромагнітних та теплових процесів, що виникають у кінцевих клинах роторів потужних турбогенераторів в асинхронних режимах роботи. Показано, що зазначені процеси супроводжуються перегріваннями клинів. Запропоновано технічні рішення з метою усунення негативних наслідків такого перегрівання.