Дослідження віброзбуджуючих електромагнітних сил потужних турбогенераторів у синхронному та асинхронному режимах - Васьковський, Ю.М.; Турчин, О.І.; Гераскін, О.А. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2011)
Розроблено математичну модель для аналізу електромагнітних віброзбуджуючих сил потужних турбогенераторів у синхронному та асинхронному режимах. Проведено порівняльний аналіз спектрів цих сил у зазначених режимах та зроблено висновки щодо характеру вібрацій турбогенератора в асинхронному режимі.