Мікропроцесорний вимірювач концентрації речовин в ультрафіолетовому діапазоні довжин хвиль - Кондратов, В.Т.; Сітар, В.Б. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2004)
Використання методів надлишкових вимірювань при створенні вимірювачів концентрації речовин передбачає безпосереднє застосування мікропроцесорів та відповідних виконавчих елементів для автоматизації процесу вимірювання, що забезпечує скорочення часу вимірювання, підвищення точності результатів вимірювання та виконання команд щодо підготовки процесу вимірювання. В роботі наведено вирішення задачі підвищення точності результату вимірювання концентрації речовин у технологічних розчинах у широкому діапазоні значень концентрації методами надлишкових вимірювань. Описана робота мікропроцесорного вимірювача концентрації речовин в ультрафіолетовому діапазоні довжин хвиль з автоматичною корекцією систематичних похибок.