Формальне обґрунтування принципу невідворотності юридичної відповідальності - Максимюк, О.Д. (Держава і право, 2012)
Аналізується форма відношення між умовами застосування та змістом юридичної відпо відальності, що проявляється у зв’язку складових фактичного складу правоохоронної норми з формою та мірою юридичної відповідальності як змістом останньої.