Цифрова підстанція. Переваги та особливості - Сопель, М.Ф.; Денисюк, С.П.; Сподинський, О.В. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2011)
Наведено матеріал про перспективи використання мікропроцесорного обладнання та новітніх комунікаційних технологій на електричних підстанціях завдяки розвитку та впровадженню новітніх стандартів обміну даними, на основі яких будуються цифрові підстанції.