Силові характеристики індукційної канальної печі з обертальним рухом рідкого металу - Гориславець, Ю.М.; Глухенький, О.І. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2011)
На основі розробленої математичної моделі індукційної канальної печі з обертальним рухом рідкого металу виконано аналіз силових параметрів печі, в якості яких розглядалися електромагнітні сили і обертальний момент, що виникають в металі, параметри руху розплаву, а також сили, що діють на неметалеві домішки в каналі печі.