Обгрунтовані висновки та рекомендації з мінімізації водневої небезпеки при аваріях на сучасних блоках АЕС - Федоренко, Г.М.; Буєва, Я.С. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2012)
Представлено рекомендації щодо зменшення водневої небезпеки при проходженні важких аварій на блоках АЕС, що може призвести до деградації ядерного палива. Розглянуто потенційні джерела генерації водню, режими горіння водню, методи вимірювання, контролю та видалення його з гермооб’єму