Визначення параметрів заступної схеми асинхронного двигуна та їх нелінійних залежностей за результатами польового аналізу - Попович, О.М.; Головань, І.В. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2012)
Для визначення параметрів заступної схеми асинхронних машин та їх нелінійних залежностей за результатами польового аналізу в ортогональних площинах сформовано розрахункові моделі для польового аналізу в площинах листів магнітопроводу та осі вала ротора, узгоджено результати польового аналізу в ортогональних площинах та отримано систему виразів для визначення параметрів заступної схеми з урахуванням скосу пазів ротора.