Дослідження ефективності решітчастих екранів статора турбогенератора - Титко, О.І.; Смородін, В.І.; Крамарський, В.А.; Грубой, О.П.; Черемісов, І.Я. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2012)
Представлено результати досліджень ефективності решітчастих екранів, які захищають від полів розсіяння зубці торцевої зони осердя статора турбогенераторів, а також результати розрахунків втрат в окремих елементах таких екранів для генераторів потужністю 160…200 МВт.