Реалізація характеристики вхід-вихід дискретного стабілізатора змінної напруги на основі трансформаторно-ключової виконавчої структури - Халіков, В.А.; Можаровський, А.Г. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2012)
Наведено результати досліджень можливості побудови характеристики вхід-вихід дискретного стабілізатора змінної напруги, що має в своєму складі трансформаторно-ключову виконавчу структуру з двохобмотковим вольтододавчим трансформатором. Для двох типових структур доведено, що реалізувати характеристику з незмінними петлями гістерезису в усьому діапазоні зміни вхідних напруг неможливо. Показано, що при роботі трансформатора в режимі вольтододавання, петлі менші, ніж під час вольтовіднімання.