Свобода людини: природний і державний аспекти (Т. Гоббс, Дж. Локк) - Коваленко, О.В. (Держава і право, 2012)
Досліджується специфіка постановки та трактування проблеми свободи людини у працях таких представників новочасної політико-правової думки як Т. Гоббса та Дж. Локка. Визначаються підходи до співвідношення свободи і права, свободи і закону на основі порівняльно-правового аналізу праць Т. Гоббса і Дж. Локка.