Становлення юридичної відповідальності за екологічні правопорушення в XIX — поч XX ст. (на прикладі австрійського законодавства) - Коритко, Л.Я. (Держава і право, 2012)
Аналізуються законодавчі акти, що встановлювали відповідальність за екологічні правопорушення в Австрійській (Австро-Угорській з 1867 р.) імперії.