Співвідношення принципів побудови системи судів загальної юрисдикції - Сердюк, В.В. (Держава і право, 2012)
Проводиться співвідношення принципів побудови системи судів загальної юрисдикції — територіальності, спеціалізації та інстанційності. Вказано, що названі принципи визначені на конституційному рівні та діють у межах єдиної цілісної взаємопов’язаної і взаємозалежної системи судів.