Особливості функціонування муніципальних омбудсманів Республіки Польща та Російської Федерації: порівняльний аспект - Голяк, Л.В. (Держава і право, 2012)
У межах функціональної характеристики висвітлюються основні напрями діяльності муніципальних омбудсманів Польщі та Росії як сучасної інституції забезпечення реалізації та охорони прав людини на місцевому рівні, проводиться порівняльний аналіз їхніх прав та обов’язків.