Гуманізація кримінального законодавства України: проблеми, виклики та загрози - Попович, В.М.; Дацюк, В.Б. (Держава і право, 2012)
Розглядаються основні етапи та особливості гуманізації кримінального законодавства України на сучасному етапі державотворення. Особливу увагу приділено аналізу останнього закону про гуманізацію кримінальної відповідальності від 15 листопада 2011 року. Автори доводять, що положення цього закону порушують низку принципів кримінальної відповідальності, руйнує методологічні основи класифікації злочинів та усталену систему призначення кримінального покарання.