Вдосконалення законодавства щодо забезпечення децентралізації виконавчої влади в Україні - Бабич, О.М. (Держава і право, 2012)
Розглядаються проблеми, що гальмують процес децентралізації виконавчої влади в Україні. На основі висновку, що законодавча основа децентралізації виконавчої влади в Україні має бути забезпечена на конституційно-правовому, законодавчо-спеціалізованому та законодавчо-галузевому рівнях, автором окреслено деякі напрями вдосконалення законодавства у цій сфері.