Професія як елемент трудової функції працівника - Зінченко, М.Ю. (Держава і право, 2012)
Встановлено, що професія відіграє важливу роль у житті кожної людини. Вона є ключовим елементом трудової функції працівника. Держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професії та роду трудової діяльності, реалізовує програми професійно-технічного навчання, підготовки і перепідготовки кадрів відповідно до суспільних потреб.