Форми каузальної участі міжнародних міжурядових організацій у порушенні прав людини - Денисова, Д.О. (Держава і право, 2012)
Досліджуються питання притягнення міжнародних міжурядових організацій до міжна - родно-правової відповідальності в результаті надання останніми «допомоги/сприяння» державі у вчиненні міжнародно-протиправного діяння, здійснення «контролю або управління» над поведінкою агентів держави, а також внаслідок прийняття міжнародними організаціями рішень санкціонуючого та рекомендаційного характеру.