Віртуальні технології індустріальних підприємств - Тимашова, Л.А. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2006)
Розглядаються інформаційні технології реалізації нової промислової стратегії індустріальних підприємств, що дозволяють підвищити ефективність, не прибігаючи до додаткових інвестицій. Визначено задачі зв'язані з проектуванням віртуальних технологій, запропоновані підходи до їхньої реалізації.