Міжнародно-нормативне регламентування питань нелегальної міграції - Звьоздная, Т.М. (Держава і право, 2012)
Досліджується стан нелегальної міграції в різних країнах, розглядається питання міжнародно-нормативного регламентування нелегальної міграції. Висвітлюється Шенгенська угода 1985 та 1990 років, Дублінська Конвенція 1990 р., Маастрихтський договір 1992 р. та Амстердамський договір 1997 р.