Тероризм як системне соціальне явище - Гуленко, Ю.М. (Держава і право, 2012)
Розглянуто масштабний прояв міжнародного тероризму, який потрібно тлумачити як реакцію на стрімкий процес глобалізації, зокрема складний стан міжнародних відносин, геополітичні суперечності, соціальний дисбаланс. Порівняно позицію вітчизняного законодавця та міжнародні підходи до визначення тероризму. Узагальнено антитерористичну політику України та наголошено на її невідповідності особливостям міжнародного тероризму.