Основні тенденції у розвитку соціальної держави в умовах глобалізації - Хома, Н.М. (Держава і право, 2012)
Аналізуються питання сумісності глобалізації та соціальної держави, досліджуються наслідки впливу глобалізаційних процесів на соціальну сферу. Вивчаються основні наукові підходи у світовій політичній думці щодо соціальної ролі держави в епоху глобалізації.