Регулювання зобов'язань із безпідставного збагачення на сучасному етапі уніфікації міжнародного приватного права ЄС - Трощенко, І.О. (Держава і право, 2012)
Досліджується регламентація зобов’язань з безпідставного збагачення в Європейському Союзі. Увага приділяється також спробам створення єдиного цивільного кодексу Європи та прийняттю проекту Єдиної системи принципів законодавства, метою якого було, в тому числі, закріпити єдиний підхід до розуміння суті зобов’язань з безпідставного збагачення в ЄС. Колізійні норми, що застосовуються до безпідставного збагачення, також аналізуються в контексті прийняття Регламенту № 864/2007 Європейського Парламенту та Ради про право, що застосовується до недоговірних зобов’язань («Рим ІІ»).