Проблема введення надзвичайного стану як важлива складова у діяльності Верховної Ради України - Антонов, В.О. (Держава і право, 2012)
Розглядаються проблеми, пов’язані з введенням надзвичайного стану в Україні. Звертається увага на те, що прийняття таких рішень можливе у разі наявності реальної загрози безпеці громадян або конституційного ладу, відвернення якої іншими способами є неможливим. Особлива увага приділяється діяльності Верховної Ради України як суб’єкта системи забезпечення національної безпеки у межах своїх повноважень, визначених Конституцією України.