Історія виникнення та розвитку інституту імпічменту у зарубіжних державах - Шевчук, А.З. (Держава і право, 2012)
Досліджуються основні етапи становлення та розвитку інституту імпічменту, аналізуються причини появи та введення у конституційне законодавство більшості зарубіжних держав цього правового явища, а також окреслюються специфічні риси, притаманні процедурі імпічменту.