До обгрунтування сумнівності у доцільності зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках державтоінспекції - Юрах, В.М. (Держава і право, 2012)
Наводяться статистичні дані розгляду справ про затримання транспортних засобів у судах держави Україна. Здійснено порівняння зберігання тривалий час транспортних засобів на стоянках відділу Державтоінспекції. Аналізується правова система України, спрямована на урегулювання суспільних відносин інституту тимчасового затримання транспортних засобів. Запропоновано здійснювати процедуру зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів з органами місцевого самоврядування.