Протидія незаконному обігу наркотичних засобів та психотропних речовин засобами адміністративно-деліктного провадження - Короєд, С.О. (Держава і право, 2012)
Обґрунтовується, що такі завдання адміністративно-деліктного провадження, як виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі додержання законів, зміцнення законності, як заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів та психотропних речовин реалізуються при судовому розгляді справ про адміністративні правопорушення зазначеної категорії шляхом безпосередньої участі порушника при розгляді справи, застосування щодо нього адміністративного арешту, вилучення наркотичних засобів, вжиття заходів щодо усунення причин і умов, що сприяли вчиненню порушення, а також передачі матеріалів на розгляд трудового колективу.