Стратегічні напрямки транскордонного та інтеграційного співробітництва України - Носирєв, О.О. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мета статті – запропонувати напрямки активізації інтеграційних процесів в Україні на основі економіко-географічного підходу з урахуванням нерівномірного регіонального розвитку, природно-ресурсного потенціалу нашої держави та в контексті транскордонного співробітництва прикордонних регіонів України з регіонами-сусідами.