Консервативно-охоронні сили російській національній політиці на Правобережній Україні (1905–1914 рр.) - Гаухман, М.В. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мета нашої праці – визначити роль консервативно-охоронних сил Російської імперії в проведенні національної політики на Правобережній Україні під час Першої російської революції (1905–1907 рр.) та пореволюційний період (1907–1914 рр.).