Енергетична безпека України в умовах глобалізації світової економіки - Ткаченко, С.В. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мета та завдання даної роботи – охарактеризувати фактори, що впливають на енергетичну безпеку України в умовах глобалізації світової економіки та розкрити особливості дослідження енергетичної безпеки на регіональному рівні.