Побудова найкращих рівномірних наближень функцій багатьох змінних - Каленчук-Порханова, А.О.; Вакал, Л.П. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2007)
Запропоновано алгоритм найкращого рівномірного наближення функції багатьох змінних узагальненим поліномом. В алгоритмі використано зведення задачі наближення до максимумзадачі лінійного програмування. Наведені приклади наближень.