Забезпечення глобальної продовольчої безпеки в умовах прискорення кліматичних змін - Новіков, Є.Ю. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мета роботи - розглянути основні теоретичні та методологічні підходи щодо забезпечення глобальної продовольчої безпеки в умовах прискорених кліматичних змін, розглянуті ймовірні наслідки та подальший розвиток кліматичних змін в контексті продовольчої безпеки, проаналізувати статистичні данні щодо кліматичних змін, та їх впливу на питання світової продовольчої безпеки.