Діяльність кримського відділення Українського театрального товариства на етапі становлення (1950–1980-ті рр.) - Шилова, Л.В. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мета дослідження – охарактеризувати роботу Кримського відділення Українського театрального товариства (КВ УТТ) у період з другої половини 1950-х до початку 1990-х рр. Завданням дослідження є аналіз основних аспектів діяльності цієї інституції, зокрема пов’язаних з популяризацією театрального мистецтва серед мешканців Криму, з поширенням зв’язків між кримськими митцями сцени та театральним співтовариством інших регіонів України, із заохоченням акторів професійних кримських театрів до творчого зростання.