Українська драматургія на сцені Кримського російського драматичного театру ім. М. Горького - Шилова, Л.В. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мета дослідження – з’ясувати місце української драматургії у репертуарі російських драматичних театрів Української РСР на прикладі КРДТ ім. М. Горького. Завданням дослідження є характеристика української компоненти у репертуарі цього театру із часів його заснування до початку 1990-х рр. у конкретному соціокультурному контексті, що впливав як на вибір драматургічних творів для постановки, так і на зміст сценічного дійства.