Регіональні особливостіі основні напрямки вирішення соціально-економічних проблем розвитку Херсонської області - Булюк, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мета роботи: дати загальну характеристику розвитку Херсонської області, виявити загальні та специфічні проблеми і переваги області порівняно з іншими регіонами України; здійснити аналіз основних соціально-економічних показників її розвитку, сформувати систему управлінських рішень при розробці і реалізаціїзаходів, які направлені на забезпечення стабільного поступального регіонального розвитку.