Применение мультиагентной технологии для оптимизации финансовых потоков в режиме реального времени со «stop-компетенциями» - Зеленцова, Ж.Ю. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2009)
Запропоновано мультиагентну технологію для фінансових та бізнес-процесів корпорації, яка забезпечує її адаптивність до швидких змін зовнішнього ринкового середовища і гармонізованість з європейськими стандартами.